За тринадесети път в своята история Манчестър Юнайтед триумфира с Купата

...
За тринадесети път в своята история Манчестър Юнайтед триумфира с Купата
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед развинти Манчестър Сити и завоюва ФА Къп!

За тринадесети път в своята история Манчестър Юнайтед триумфира с Купата на Англия. Селекцията на Ерик загар Хаг надви английския първенец във финала за ФА Къп с 2:1. По този метод грандът осмисли разочароващата си акция досега.

В герои за тима се трансфораха младите гении Алехандро Гарначо и Коби Мейну, които се разписаха през първото полувреме. Надеждите на Манчестър Сити да вкарат мача в продължения се възвърнаха в 86-та минута посредством попадние на Жереми Доку, което за тяхно страдание не се оказа задоволително.
 Снимка 666505
Източник:

Сблъсъкът стартира двуостро, само че още в първите минути на срещата символичните домакините имаха искания за дузпа, когато в наказателното поле бранителят Лисандро Мартинес избута в тил нападателя Ерлинг Халанд. Повторението обаче ясно сподели, че норвежецът се свлече на земята като риба на изсъхнало.
 Снимка 666503
Източник:

Mакар съставът на Пеп Гуардиола да се настани трайно в половината на локалния си противник, " алените дяволи " съумяха да се възползват от груба неточност в отбраната на Манчестър Сити. В 30-та минута при дълга топка към Алехандро Гарначо вратарят Щефан Ортега и Йошко Гвардиол си попречиха, след което хърватинът отклони топката, която попадна в аржентинеца, който осъществя с лекост на празна врата.
 Снимка 666507
Източник:

Окрилени от първото попадение, играчите на Манчестър Юнайтед за повторно в границите на няколко минути пронизаха вратата на Щефан Ортега. В 38-та минута Алехандро Гарначо овладя подаване на десния фланг, напредна, с цел да комбинира с Бруно Фернандеш, а той с грациозен пас изведе Коби Мейну на стрелкова позиция, чийто удар разпъна мрежата за 2:0.

Втората част започва с напън на " жителите ", които бяха близо да понижат пасива си. Влезлият от резревната пейка Джереми Доку матира Уан Бисака и Софиян Амбрабат с съобразително подаване откри Ерлинг Халанд, но изстрелът му рикошира в напречната греда.
 Снимка 666506
Източник:

В опит да понижи изоставането си Манчестър Сити последователно натика съперника си в неговата половина и още веднъж пропусна да понижи резултата. Десният краен защитник Кайл Уокър насочи мощен удар от сериозна отдалеченост, избавен брилянтно от вратаря Амаду Онана.

Атаките на " небесносините " продължиха и в 64-та минута пропиляха чудесна опция в лицето на Хулиан Алварес. Английският национал Фил Фодън ловко промуши топката зад защитата на " алените дяволи ", аржентинецът пое топката и от непосредствена близост стреля неопределено.
 Снимка 666498
Източник:

Въпреки че Манчестър Юнайтед се защитаваше устойчиво, " небесносините " върнаха интригата в последните минути. В 86-та минута Жереми Доку насочи твърд изстрел от границата на наказателното поле, Онана не се намеси безапелационно и топката влетя във вратата му. До края на срещата възпитаниците на Тен Хаг удържаха преднината си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР